Programförslag

Är du filmare och vill lämna in ett dokumentärförslag eller kortfilmsförslag till SVT?

Denna sida är till för professionella filmare och produktionsbolag som vill lämna in ett dokumentärförslag till SVT Dokumentär, K Special, Kulturstudion eller SVT Kortfilm.
Vi är alltid intresserade av nya intressanta projekt inom flera olika genrer och i olika format.

SVT Dokumentär söker förslag till singelfilmer, dokumentära serier samt undersökande dokumentärfilm. Det kan vara både svenska och utländska filmer. Avdelningen finns representerad i Stockholm, Umeå och Malmö.
K Special visar dokumentärer om kultur i vid bemärkelse och söker i första hand singeldokumentärer. Det kan vara både svenska och utländska filmer.
SVT Kortfilm söker svenska projekt upp till 25 minuter. SVT Kortfilm är intresserat av både dokumentärer och fiktiva berättelser i det korta formatet.
Kulturstudion visar musikdokumentärer om främst klassisk musik. Vi söker i första hand singeldokumentärer. Det kan vara både svenska och utländska filmer.

Vi samarbetar med externa filmare och produktionsbolag på flera sätt. Det vanligaste är att vi är samproducenter eller att vi köper visningsrätter till färdiga filmer.

Vad ska ansökan bestå av?
För att kunna bedöma ditt förslag vill vi att ansökan minst består av:

  • Projektbeskrivning
  • Budget och finansieringsplan
  • Länk till rörligt material

Registrera ditt förslag genom att använda formuläret längre ner på sidan. Där kan du bifoga text- och bildfiler på 10 MB. Du kan också skicka länkar till rörligt material.

Svarstiden varierar beroende på genre. Normalt ger vi återkoppling inom 2-3 veckor. För K Special, Kulturstudion och SVT Kortfilm gäller 2-6 veckor, och för dokumentära serieförslag kan svarstiden bli längre än så. Under sommaren brukar svarstiden generellt vara längre.

Vi rekommenderar att du använder Chrome eller Firefox som webbläsare när du fyller i formuläret. Om du vill komplettera/uppdatera ett förslag du redan registrerat så e-postar du materialet till din kontaktperson. Uppge registreringsnummer.

SVT Dokumentär K Special SVT Kortfilm Kulturstudion
Lotten Bruun Esselin Anneli Kustfält Helena Ingelsten Alexandra Lindroth
SVT (TH-T2) SVT (TH-T2) SVT (TH-T2) SVT (TH-T2)
105 10 Stockholm 105 10 Stockholm 105 10 Stockholm 105 10 Stockholm

Om ditt förslag gäller en naturfilm ska du kontakta Johan Erhag på SVT Umeå.
E-post: johan.erhag@svt.se

Välkommen med ditt programförslag!

*Rödmärkta fält är obligatoriska

 

De uppgifter om dig och/eller ditt bolag som du anger i formuläret använder SVT för att kunna komma i kontakt med dig angående ditt programförslag. Vi skyddar personuppgifterna genom adekvata säkerhetsåtgärder.
Personuppgiftsbehandlingen sker inom SVT:s publicistiska verksamhet. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på 031-83 71 93 eller dataskyddsforordningen@svt.se