Tips eller programförslag?

Är du filmare och vill lämna in ett dokumentärförslag eller kortfilmsförslag till SVT?

Denna sida är till för professionella filmare och produktionsbolag som vill lämna in ett dokumentärförslag eller kortfilmsförslag till SVT.

SVT har ett omfattande dokumentärutbud och vi sänder såväl svenska som utländska singeldokumentärer, granskande dokumentärer, dokumentära serier och kortfilmer. Filmerna kan vara inköpta, producerade tillsammans med en extern producent, eller ibland producerade av SVT.

SVT:s stora dokumentärutbud spänner över allt från samhälle och kultur till sport och musik. Det gör att flera avdelningar inom SVT arbetar med dokumentärfilm. Avdelningen SVT Dokumentär har hand om den största delen av det dokumentära utbudet och finns representerade i Stockholm, Malmö och Umeå. K Special har hand om dokumentärer om kultur i en vid bemärkelse. SVT Kortfilm har hand om dokumentärer och fiktion under 25 min.

Om du är intresserad av att lämna ett programförslag till SVT Dokumentär, K Special eller SVT Kortfilm kan du använda nedanstående formulär.

Om ditt förslag gäller en naturfilm är det Johan Erhag, SVT Umeå, som är kontaktperson. E-post: johan.erhag@svt.se

I formuläret nedan kan Du bifoga text- och bildfiler om maximalt 10 MB i storlek. Vi ser helst att ni skickar in förslag och videolänkar i digital form. Om du behöver skicka USB eller andra fysiska bilagor så kan du skicka det till:

SVT Dokumentär      K Special      SVT Kortfilm
Lotten Bruun Esselin      Emelie Persson      Helena Ingelsten
TH-T2      TH-T2      TH-T2
105 10 Stockholm      105 10 Stockholm      105 10 Stockholm

Du postar ditt förslag genom att klicka på knappen ”Skicka” längst ner på sidan.
Normalt svarar vi dig inom 2-4 veckor. I semestertider kan det bli längre svarstider. För dokumentära serieförslag är svarstiderna generellt längre.

Välkommen med ditt programförslag!

OBS!
Det här formuläret är endast för registrering av nya förslag. Vi rekommenderar att du använder antingen Chrome eller Firefox som webbläsare när du fyller i formuläret.
Om du vill komplettera/uppdatera ett förslag du redan registrerat så e-postar du materialet till din kontaktperson. Uppge registreringsnummer.

AKTUELLA SATSNINGAR

SVT Dokumentär har just nu tre pågående pitchar. De är öppna för ansökningar 2 mars – 1 oktober 2020. Beslut fattas fortlöpande under perioden. För mer info, se länkarna nedan:

Miljonpitchen – Klassikern (minst ett bidrag utses)

Miljonpitchen – Yngre perspektiv (minst ett bidrag utses)

Sverigepitchen (upp till fyra bidrag utses)

Vill du registrera ett förslag? Välj kategori här innan du fyller i formuläret nedan.

*
*
*
*
*
*
*
*
 

De uppgifter om dig och/eller ditt bolag som du anger i formuläret använder SVT för att kunna komma i kontakt med dig angående ditt programförslag. Vi skyddar personuppgifterna genom adekvata säkerhetsåtgärder.
Personuppgiftsbehandlingen sker inom SVT:s publicistiska verksamhet. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på 031-83 71 93 eller dataskyddsforordningen@svt.se